Zekerheden van CarFY

  • 14 dagen proefrijden

  • Gunstige vaste prijs

  • Veilig betalen

  • Gratis thuisbezorgd

Proefrijden

14 dagen op proef

CarFY gelooft niet in een haastige proefrit bij de aanschaf van een occasion. Wij bieden u de mogelijkheid om de auto 14 dagen proef te rijden, in uw vertrouwde omgeving. U heeft als consument het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de koopovereenkomst te herroepen. Deze 14 dagen gaan in wanneer u de occasion bij aflevering accepteert. Tijdens uw 14-daagse proefperiode kunt u tot 1.000 kilometer gratis met de auto rijden. U kunt ons per mail laten weten af te zien van de koopovereenkomst. U kunt ook gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar dat is niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn van 14 dagen is verstreken.

De kleine lettertjes?

Juist, die zijn er niet. Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen maar deze communiceren wij met u op transparante wijze. Tijdens de 14 daagse proefperiode mag u niet meer dan 1.000 kilometer met de auto rijden. Dit aantal kilometers lijkt ons voldoende om gedurende 14 dagen naar uw werk en/of supermarkt te rijden. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de auto. Mocht u binnen 14 dagen besluiten om wat voor redenen dan ook de auto niet te accepteren, dan is dat geen probleem voor CarFY. Het gehele aankoopbedrag wordt zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling terugbetaald. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat wij de auto hebben ontvangen. U wordt via GoCredible terugbetaald op het rekeningnummer waarmee u betaald heeft

De 14 daagse proefperiode maakt onderdeel uit van het recht ‘kopen op afstand’. U dient de auto, in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te brengen. U bent op tijd als u de auto teruggebracht heeft op locatie voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De auto herroepen kan gewoon per mail. Voor de juiste retourlocatie verwijzen wij u naar de bevestigingsmail van de bestelling. De directe kosten voor het terugbrengen van de auto komen voor uw eigen rekening.

Inname van de auto

Wanneer u de auto retourneert dan kijkt een expert van CarFY nog wel even naar de auto. Deze expert kijkt of de auto nog in dezelfde staat verkeert als bij de aflevering. Bij de aflevering van de auto is de tank afgevuld, dit verwachten wij ook bij de inname van de auto. Tevens dient u ervoor te zorgen dat alle boekjes en papieren aanwezig zijn bij de inname. Indien blijkt dat de auto niet meer in originele staat verkeert, brengen wij deze kosten voor u in rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de auto die het gevolg is van het gebruik van de auto dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de auto vast te stellen. Wel dient u als consument ervoor te zorgen dat u verzekerd bent. Schades aan de auto gedurende de proefperiode zijn volledig voor rekening van de klant.

Meer dan 1.000 kilometer

Indien u de overeenkomst wilt beëindigen en u heeft tijdens uw 14 dagen bedenktijd meer dan 1.000 kilometer gereden dan zijn wij genoodzaakt om kosten voor u in rekening te brengen. Voor elke kilometer boven de 1.000 kilometer brengen wij €5 in rekening.

Financieringsovereenkomst ontbinden?

Wanneer de verkoper het product heeft gefinancierd, bijvoorbeeld door het verstrekken van een lening, wordt de financieringsovereenkomst automatisch ontbonden als de consument gebruikmaakt van het herroepingsrecht.

DAGO Autogroep is dealer van:

  • Logo SKODA